joi, 16 octombrie 2008

De ce uram provincialii

Provincialii vin in cohorte an de an la facultatile din Bucuresti, in special provincialii fac Litere sau Ase sau Politehnica.

Provincialii sunt prost imbracati. Sunt de 2 feluri: cei cu pulovere tricotate si carora li se vad chilotii ieftini si in culori dubioase si materiale sintetice atunci cand se apleaca peste banca din fata (provincialii de camin, care mananca conserve de peste la camin) si provincialii bogati - astia isi parcheaza Mercedes in fata caminului Moxa (sau celui de la Romano-Americana), frecventeaza cluburile din Regie si mananca noaptea la 3 la Pui de Urs, de unde pot agata si o fata cu ochii punga daca sunt destepti. Si acolo isi etaleaza si bratarile.

Provincialii vin cu ganduri mari la Bucuresti. In general nu prea lucreaza in timpul facultatii (provincialii nu au obiceiuri capitaliste), motivand ca au mult de invatat, ca doar n-au venit degeaba la Bucuresti. In schimb dorm toata ziua buna ziua, dupa futaiurile lor caministe sau dupa ce au tocit o saptamana la o materie gen ITC din care oricum nu inteleg nimic.

Ajunsi in campul muncii, provincialii vor sa faca cariera. In general sunt capete plecate (se bucura ca au ajuns la patron bun, firma mare care le da pauza de masa 1 ora intreaga, le deconteaza transportul, telefonia, au card de intrare in cladire - il poarta chiar si dupa orele de program la gat, se zareste in haina descheiata la gat) . N-au vazut tari straine dar zic ca tara asta e de cacat si Bucurestiul pute, ce zgomot si ce poluare, la ei acasa e asa blanda clima si au asa multa verdeata. Nici macar cinematograf n-au vazut pana sa vina la Bucuresti. Si s-au si impiedicat la scarile rulante cand au mers prima data cu metroul.

Zone care produc multi provinciali: Vaslui, Tecuci, Piatra Neamt (da, moldoveni dar am descoperit ca oltenii au mult mai multa putoare), Medgidia, Mangalia, Drobeta - Turnu Severin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu