joi, 20 august 2009

Daca ar fi sa fac un scurt metraj

Scena 1.
Un baietel de 8-9 ani modeleaza plastilina. Se termina orele la scoala, iese in fata curtii, asteapta bus-ul sa se duca acasa. Copiii trec pe langa el, ii aude, ii simte. Vara, uniforma cade grea, camasa il strange putin, ochii il ustura, are un inceput de conjunctivita.

Scena 2.
Bus-ul traverseaza orasul, copii dorm cu capetele rezemate de geamuri. Baiatul sta drept, se tine cu mana de scaunul din fata, se uita fix la sofer. Are un neg cam mare pe urechea dreapta, in fata este o trecere de pietoni. Busul merge cam repede, pune frana la trecere. Cam brusc. Copiii se trezesc din toropeala, vreo doi s-au lovit cu capetele de geamuri. Soferul se da jos din bus, se opreste putin nedumerit, se duce in fata bus-ului. De jos ridica inerta o fata cam la vreo 12 ani. O fata frumoasa, cu maini albe, un par frumos.

Scena 3.
Copilul in bucatarie, mama ii pune masa. Mai pune o mana de rufe la spalat, aseaza farfuria pe masa, tacamurile. Copilul ii spune despre bus. Despre fata, ca era putin mai mare decat el. Ce par frumos avea. Mama il pupa pe obraz si-l trimite sa se spele pe maini.

Scena 4.
Copilul la aniversarea de 17 ani. Colegii lui acasa, asteptau tortul, unii fumau in baie, ii invitase mama. Copilul pipaie cartile Braille pe care le primise de ziua lui, ce povesti frumoase. Prezentatoarea de stiri de la TV spune de o tanara, statuse in coma aproape 10 ani. Un caz extraordinar pentru medicina, si-a revenit spectaculos si toata familia o asteapta acasa. Tot ce isi aminteste este ca a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni. Ar fi putut sa jure ca au trecut cateva ore, cand de fapt trecusera 10 ani. Nu mai stia daca e vis sau realitate ca viata statuse in loc.

Un comentariu:

  1. Asta cu spalatu' pe maini e cu sens metaforic? sa inteleg ca ala mic a orbit de la soda caustica cand s-a spalat pe maini? ma mir ca prezentatoarea nu a zis si ea ceva frumos despre parul fetei... :D

    RăspundețiȘtergere